El Ple de l’Ajuntament de Reus debat sobre l’estat de la Ciutat

L’Ajuntament de Reus ha celebrat un ple municipal en sessió extraordinària per debatre sobre l’estat de la ciutat. Es tracta del primer debat d’aquestes característiques que convoca l’Ajuntament des de l’aprovació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) el mes d’agost de l’any passat. En aquell moment, es va incorporar novetats per fer l’administració municipal més participativa i transparent en la presa de les seves decisions i en el rendiment de comptes de les seves actuacions.

PUBLICITAT

El Reglament Orgànic Municipal (ROM) preveu la convocatòria específica de sessions extraordinàries del ple municipal amb “debat sobre l’Estat de la Ciutat” com a un únic punt de l’ordre del dia, per tal de possibilitar el debat sobre l’orientació política general del govern municipal.

En la seva intervenció inicial, l’alcalde, Carles Pellicer, ha posat de relleu la política de proximitat centrada en la bona gestió que impulsa el govern municipal i ell mateix com alcalde, així com també el fet de “vetllar per la convivència i el civisme com a pilars fonamentals de la societat”.

També, s’ha posat en valor les inversions i projectes que s’estan duent a terme ara per transformar la ciutat i que es concentren en diferents eixos fonamentals, subratllant alguns dels grans projectes de ciutat.

La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha exposat les actuacions del govern en tots els seus àmbits, fent un repàs de l’execució del Pla d’Acció Municipal. Tot plegat, desgranant-ne les seves principals accions a través dels seus quatre eixos: Progrés Social, Espai Urbà, Desenvolupament Econòmic, i Gestió, Organització i Planificació.

Així mateix, ha remarcat que “a dia d’avui, just quan som a l’equador d’un mandat del tot atípic, hi ha un 84% d’accions del PAM ja iniciades”, i ha subratllat la voluntat del govern de rendir comptes i generar proximitat de la mà del ple extraordinari.

Finalment, el debat s’ha desenvolupat amb la intervenció dels portaveus dels grups municipals en dues rondes. Tot plegat, l’han tancat la vicealcaldessa i l’alcalde amb les seves intervencions finals.

PUBLICITAT