El Port de Tarragona mou al setembre 2,73 milions de tones de mercaderies, 7,5% més que l’any passat

Els productes siderúrgics i químics són els que registren un major creixement

El Port de Tarragona ha tancat el mes de setembre amb 2,73 milions de tones de mercaderies, el que representa un 7,5% més que el mateix període de l’any passat. Tots els segments de tràfics han registrat creixements. En el que va d’any, els productes siderúrgics continuen marcant un creixement històric, situant-se a les 1.365.386 tones fins el 30 de setembre, mentre que en el cas dels productes químics han estat 1.817.124 tones. En l’acumulat anual, l’augment de l’equipament tarragoní és del 22% i representa 23 milions de tones segons ha informat la instal·lació. En comparació a la resta de ports de l’Estat, el Port de Tarragona continua sent un dels que més creix amb un 24,3% acumulat fins l’agost.

PUBLICITAT

Al llarg del 2021, els líquids a doll han liderat les xifres absolutes de tràfics amb 16.065.744 tones mogudes, el que representa un 20% més que el 2020. Pel que fa als sòlids a lloure, l’augment acumulat se situa en un 22,5% amb 5.342.995 tones.

Actualment, els principals països amb activitat amb el Port de Tarragona són Líbia, on s’hi concentra el tràfic de líquids a doll; i Rússia amb una activitat similar amb els productes sòlids i líquids a lloure. Algèria, Itàlia, Nigèria i els Estats Units són la resta de clients principals de la infraestructura portuària tarragonina.

Pel que fa a les escales dels vaixells que han arribat al Port de Tarragona, se n’han registrat un 25,8% més al setembre respecte l’any anterior, el que es tradueix en 229 escales.

PUBLICITAT