El Port de Tarragona registra un creixement de gairebé un 50% durant l’octubre

El tràfic marítim del Port de Tarragona durant el mes d’octubre es va situar als 2,97 milions de tones (Mt), un 47,6% superior al mateix mes de l’any anterior. Aquesta xifra la situa com el segon mes amb més activitat de l’any, superat pel mes de febrer amb 2,98 Mt. Els líquids a doll van ser el motor d’aquest creixement, augmentant un 185,9% respecte l’octubre de 2022.

PUBLICITAT

Els líquids a doll han recuperat el seu lloc com a tràfic tractor per al Port de Tarragona. Durant el més d’octubre van créixer un 185,9% respecte les dades del mateix mes de l’any anterior. D’aquest grup, la mercaderia que més ha pujat ha estat el cru de petroli que ha multiplicat per 9,4 les xifres de fa un any, amb 971.651 tones.

Els sòlids a lloure han viscut un mes tranquil després de mesos de creixement continuat impulsat pels agroalimentaris. Durant l’octubre tant el carbó i coc de petroli, com els agroalimentaris, tot i les bones dades, no superaren les dades de mesos anteriors.

Les dades consolidades del mes de setembre atorguen al Port de Tarragona la primera posició a nivell estatal en el rànquing de creixement. Durant el mes de setembre el Port de Tarragona va viure un creixement del 7,1%, un punt percentual per davant de Gijón amb un 6,1% i de Bilbao que ho feia un 3,1.

PUBLICITAT