El Port intervindrà al jaciment de la vila romana de Cal·lípolis

Aquest mes d’agost el Port de Tarragona ha licitat la primera fase del projecte de neteja i re-excavació del jaciment arqueològic de Cal·lípolis. L’obra té un termini de cinc mesos i un pressupost de licitació de 161.425,23 € amb l’iva exclòs.

PUBLICITAT

L’actuació està definida conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i, segueix les indicacions dels informes del Pla Especial d’Ordenació de la Zona d’Activitats Logístiques del Port de Tarragona. 

El Projecte de neteja i re-excavació del jaciment arqueològic de Cal·lípolis fa referència a la  primera de les dues fases dels treballs proposats pel Departament de Cultura en el seu  informe respecte al “Projecte constructiu de la restauració i ordenació de la zona dels Prats d’Albinyana”. 

Els objectius d’aquest projecte d’intervenció al jaciment arqueològic de la vil·la romana de  Cal·lípolis és el de dur a terme la primera de dues actuacions, denominada fase 1. Aquests  primers treballs abasten la neteja i re-excavació, fins a assolir els nivells de circulació, paviments i estrats descoberts en les excavacions de finals dels 90 i inicis dels  2000. 

PUBLICITAT