El PROCICAT aprova que tornin els castells de fins a 160 persones

Sembla que veure castells aquest estiu encara és possible i és que el PROCICAT ha aprovat avui l’Annex específic que permet dur a terme castells de fins a 160 persones.

PUBLICITAT

Algunes de les primeres diades castelleres amb aquestes condicions seran La Misericòrdia (Reus), Santa Tecla (Tarragona) o La Mercè (Barcelona). Aquest pla entrarà en vigor aquesta setmana, a partir del moment en què els consellers de Salut i d’Interior el signin, després de l’aprovació del Comitè Tècnic del PROCICAT d’aquest matí. El Departament de Cultura agraeix la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya en tot aquest procés.

El Pla, que la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme del Departament de Cultura ha treballat conjuntament amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, permet fer castells de fins a 160 persones per colla, amb un màxim de 25 grallers acompanyants, que hauran de complir les condicions de grup bombolla i mantenir en tot moment les distàncies de seguretat establertes. Les propostes han estat avaluades i validades de manera positiva pels equips tècnics de Salut Pública i Protecció Civil del departaments de Salut i d’Interior respectivament.

A més, també hauran d’anar amb mascareta, complir els protocols d’entrada i sortida de les places i un màxim de 15 minuts de durada per a la construcció de cada castell. Els castellers hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o una PCR negativa en les darreres 48 hores, mentre que als menors de 12 anys se’ls farà tests d’antígens ràpids (TAR).

No es permet la interacció entre membres de les diferents colles que participin la jornada. Tampoc es permet la interacció entre els executants i el públic; aquest últim haurà de comptar amb un espai clarament separat, perimetrat i amb les indicacions necessàries, seguint sempre les condicions de seguretat que estableixin les resolucions vigents en cada moment per a la resta d’espectacles culturals.

PUBLICITAT