El sector turístic de Tarragona preveu superar el 50% de l’aforament pel pont

La destinació ebrenca veu amb preocupació l'inici de la temporada de neu i calcula una ocupació d'entre un 50% i un 85%

El sector turístic de la demarcació de Tarragona calcula ocupar entre un 60% i un 70% de les places disponibles durant el pont de la Puríssima, tant a la Costa Daurada com a l’interior. Des de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) remarquen que la previsió s’emmarca en la temporada baixa i la situació sanitària, que segueix condicionant les reserves. En comarques com la Terra Alta o el Priorat la previsió és més optimista i s’espera assolir el 85% d’ocupació. En canvi, l’inici de la temporada de neu podria afectar negativament l’ocupació al conjunt de les Terres de l’Ebre.

Pla general d'una parella turista instal·lada al Càmping La Llosa de Cambrils, abans del pont de la Puríssima. Imatge del 2 de desembre de 2021
PUBLICITAT

En plena temporada baixa, una dotzena de càmpings i una vintena d’hotels obriran les portes aquests dies a un públic majoritàriament nacional. “Si no fos per la covid, tindríem el 100% d’ocupació i hi hauria més allotjaments oberts”, ha assegurat el portaveu de la FEHT, Xavier Guardià.

Entre els turistes predominen dos perfils: el familiar i les parelles, que per la seva estada prefereixen apartaments turístics i hotels respectivament. Pel que fa a la procedència del visitant que passarà el pont de desembre fora de casa, les entitats turístiques coincideixen en què es tracta d’un perfil nacional i en menor mesura, d’altres zones com el País Valencià. Per Felip, aquest és un punt positiu que ha aportat la pandèmia, que ha fet créixer l’interès de la gent envers el turisme de proximitat.

Cal destacar que a poc menys d’un mes per la celebració de Cap d’Any, no queda cap plaça lliure als allotjaments turístics ebrencs.

PUBLICITAT