El Serrallo, Tarragona 2 i Francolí, els barris tarragonins on més afecta a la salut el soroll

Un estudi de la URV ha constatat que la contaminació acústica provoca efectes negatius sobre la salut dels veïns dels barris tarragonins del Serrallo, Tarragona 2 i Francolí.

El Serrallo
Autor: Manel Antolí
PUBLICITAT

Alteracions del ritme cardíac i en els patrons de la son són les principals afectacions detectades pels investigadors del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, que han impulsat un projecte de ciència ciutadana amb la participació de 35 veïns, estudiants, d’aquests barris.

L’objectiu era analitzar els efectes de la contaminació acústica en la salut de les persones a partir de sistemes que mesuren els decibels i monitoritzen variables de salut associades al soroll. Els primers resultats constaten que als tres barris es supera amb escreix i, en alguns casos, es duplica el límit de 45 decibels permès, fixat l’any 2019 per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). L’estudi es va fer durant els mesos de novembre i desembre. Els investigadors van centrar l’atenció en aquests barris perquè tenien indicis previs de què hi podria haver problemes derivats de l’excés de soroll.

La xifra més preocupant de contaminació acústica i alteracions en els paràmetres de salut es va registrar al barri del Serrallo, que s’atribueix al pas de diferents trens que entren i surten pel Port de Tarragona i al corredor del Mediterrani.

PUBLICITAT