El Tarragonès i el Baix Camp passen a alerta taronja per les precipitacions

Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT davant la previsió de pluges avui dijous a Catalunya.

PUBLICITAT

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu precipitacions intenses avui dijous, sobretot aquesta tarda i fins al vespre, a gran part de Catalunya. Les pluges podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts sobretot a les comarques de ponent i del sud de Catalunya, però l’SMC també preveu fortes pluges a les comarques del litoral de Barcelona i al nord de Girona. Els ruixats podran anar acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent.

Davant aquesta previsió, Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure. A més, cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, ni creuar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Les precipitacions podran superar els 20 litres per metre quadrat a les comarques del Camp de Tarragona i es recomana extremar les precaucions en la mobilitat, activitats a l’aire lliure i prop de rius i rieres.

PUBLICITAT