El transport públic: el lloc amb més risc de contagi de covid-19

La població del Camp de Tarragona perceb el transport públic com el lloc on es té més posibilitats de contagiar-se de covid-19. És una de les conclusions de dos projectes que ha impulsat un equip d’investigadors multidisciplinar de diferents institucions.

Pla mitjà de l'interior d'un autobús municipal de Tarragona. Foto del 13 de març del 2020 (horitzontal).
PUBLICITAT

Entre aquestes hi ha la Universitat Rovira i Virgili (URV) i que s’ha presentat aquest dimecres en el marc d’unes jornades sobre els efectes de la pandèmia en la mobilitat al Camp de Tarragona que ha acollit la URV. Entre les investigacions hi ha una enquesta que conclou que la gent veu més segur anar en cotxe que no pas a peu o en bicicleta.

Per la gerent de l’ATM del Camp de Tarragona, Eugènia Domènech, i del tècnic en mobilitat de la institució, Daniel Miravet, són percepcions equivocades, ja que remarquen que hi ha estudis que apunten que anar en transport públic amb mascareta redueix en risc de contagi en un 98%.

“Segurament han arribat missatges que han calat entre la població”, ha indicat Miravet. Domènech també creu que els resultats de l’enquesta estan condicionats per haver-se fet el novembre del 2020, un moment en el qual el nombre de contagis encara era molt elevat.

Les dades també han apuntat que el 2020 la mobilitat al Camp de Tarragona va caure un 30%, “sobretot en la mobilitat per oci”, ha remarcat Domènech. Per comarques, les que menys descens van registrar van ser la Conca de Barberà (-26,4%), el Tarragonès (-27,3%) i el Priorat (-28,3%). A l’altra banda hi ha l’Alt Camp (-33,3%), el Baix Penedès (-31%) i el Baix Camp (-30,5%).

PUBLICITAT