Els 400 alumnes confinats de l’escola de Roquetes tornen a les aules

Educació confia recuperar la normalitat dimarts i l'Ajuntament estudia suspendre actes per frenar l'escalada

Alumnes de fins a tres grups de l’escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes (Baix Ebre), han pogut tornar a classe aquest dimarts del matí després del confinament forçat per un brot de covid-19 que ha obligat a confinar els últims dies més de 400 estudiants del centre.

Escola
PUBLICITAT

El Departament de Salut va programar per aquest dimecres l’inici d’un cribratge massiu per acotar l’afectació generada pel brot, que suma 36 positius acumulats, la gran majoria dels quals durant els últims deu dies. Per la seva banda, l’Ajuntament de Roquetes estudia suspendre actes festius i socials en espais tancats programats per les pròximes setmanes per frenar l’avenç dels contagis.

Després de superar els 430 confinats –alumnes en la seva immensa majoria- durant els últims deu dies, la incidència del brot a l’escola de Roquetes comença a descendir, segons ha constatat el Departament d’Educació. “Han estat molts grups afectats i ens han anat bé els cinc dies de festa per anar normalitzant i confinant aquests grups”, ha apuntat la directora dels serveis territorials d’Educació, Montserrat Perelló.

La situació sanitària creada per aquest brot al municipi manté en alerta també l’Ajuntament. L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha explicat que han detectat persones, positives per covid-19 o contactes estret dins del nucli familiar, que no han seguit el confinament i que això hauria impulsat el creixement dels contagis al municipi.
“Si la gent no compleix el que s’ha de fer, difícilment es podrà eradicar i aturar. L’Ajuntament prendrem les mesures que estiguin a les nostres mans per aturar els contagis”, ha subratllat. El govern municipal roquetenc tenia previst reunir-se aquest dijous a la tarda per estudiar aquestes mesures que, d’entrada, podrien passar per la suspensió d’actes festius i socials programats les pròximes setmanes en espais tancats.

PUBLICITAT