Els Bombers reben una trentena d’avisos pel fort vent

Els Bombers de la Generalitat han rebut una trentena d’avisos pel fort vent, concentrats principalment al Camp de Tarragona (17 avisos) i la regió metropolitana sud (12 avisos). La majoria de serveis han estat per retirar branques i arbres caiguts per la ventada (diversos cotxes han quedat afectats arreu de Catalunya) o treure cartells o elements inestables de la via pública. En paral·lel, el telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a 143 trucades a causa del fort vent, 63 provinents del Barcelonès i 24 del Baix Penedès.

PUBLICITAT

Les ratxes de mestral han superat els 80 km/h en comarques com l’Anoia, el Penedès i el Baix Llobregat amb registres com els 85,7 km/h de Font-rubí, els 82,1 km/h dels Hostalets de Pierola o els 82 km/h de Castelldefels.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades. Fins a les 11.15 hores, Bombers de Barcelona ha realitzat 23 serveis relacionats amb l’episodi de vent, cap de gravetat. Les ratxes de mestral/ponent a la capital catalana han arribat als 69 km/h a la plaça de Sants, els 66,2 km/h al Raval, els 59,4 km/h a l’Observatori Fabra o els 57,2 km/h a la Zona Universitària, segons les dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic.

PUBLICITAT