Els hospitals de Tarragona ja poden gestionar les baixes dels pacients

Els hospitals de les regions sanitàries del Camp de Tarragona ja gestionar les baixes mèdiques dels pacients que hi ingressen. La mesura, segons el Departament de Salut, vol desburocratitzar la gestió d’aquestes baixes.

PUBLICITAT

Al Camp de Tarragona, els pacients que ingressin , de forma programada o urgent, als hospitals universitaris Joan XIII de Tarragona i el de Sant Joan de Reus, a més del de Santa Tecla, el Comarcal del Vendrell i el Pius de Valls rebran la baixa laboral de forma automàtica, sense necessitat de fer la gestió al CAP de referència.

En el cas del Camp de Tarragona, el 19% de les incapacitats temporals generades a la Regió Sanitària són per ingrés hospitalari. Això suposa que la gestió automatitzada de les baixes permeti estalviar entre 15.280 i 27.290 visites anuals als CAP.

La mesura s’aplica inicialment als pacients hospitalitzats de diferents procedències: urgències, programats quirúrgics i programats mèdics. Així doncs, la tramitació de la incapacitat temporal ja s’inicia a l’hospital al prescriure-la d’acord amb l’ordre d’ingrés. Un cop el pacient està ingressat, l’administració del centre recull la informació requerida per gestionar la baixa i es genera automàticament el comunicat de confirmació si el pacient segueix ingressat set dies després del primer dia que es va faltar a la feina, amb una validesa màxima de catorze dies.

Tant la baixa com el primer comunicat es podran descarregar immediatament des de La Meva Salut. Els següents comunicats de confirmació, a partir d’aquests catorze dies, s’han de gestionar a l’atenció primària.

PUBLICITAT