Els Mossos d’Esquadra intensifiquen els controls als espais d’interès natural de les comarques de Tarragona i l’Ebre

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Camp de Tarragona ha fet durant els darrers dies festius diversos controls als principals espais d’interès natural de la demarcació. En total, des del dijous de la setmana passada fins a aquest dilluns, els mossos han aixecat una acta per acampada il·legal al Bosc de la Marquesa (Tarragona), dues actes d’infracció d’accés motoritzat al Parc Natural de la Serra de Montsant (Ulldemolins) i 28 denúncies de trànsit a vehicles mal estacionats al camí de Cornudella de Montsant cap a Arbolí, a la carretera d’accés a Siurana i a la carretera TV-7044 que uneix Farena amb la Riba, segons informen fonts dels Mossos d’Esquadra.

PUBLICITAT

Segons la policia catalana, l’afluència de persones i vehicles en aquests indrets ha augmentat des de la declaració de la pandèmia. Aquesta massificació als espais naturals provoca una ràpida degradació dels ecosistemes i comporta problemes de circulació per estacionaments no permesos que dificulten i, en ocasions, impedeixen el pas de vehicles d’extinció d’incendis i d’emergències, s’apunta des de Mossos.

Els controls formen part d’un pla d’actuació per la millora en la preservació d’espais naturals elaborat conjuntament amb la Diputació de Tarragona, el Cos d’Agents Rurals i els ajuntaments dels municipis amb aquests espais naturals. En aquest sentit, l’objectiu del pla és incentivar l’ús cívic, sostenible i respectuós dels espais d’interès natural, segons informa el cos policial.

PUBLICITAT