Els ocupants del Metropol accepten abandonar l’immoble

Aquest matí, després d’una intensa tasca de mediació, els ocupants dels pisos situats número 46 de la Rambla Nova, sobre el teatre Metropol, han acceptat abandonar l’immoble. Ara, des de l’IMSST, se’ls hi proporcionarà allotjament temporal per uns 5 dies i se’ls recomanarà la possibilitat d’iniciar amb l’acompanyament dels serveis socials municipals tot un pla de treball així com recursos depenent de les seves necessitats i problemàtiques concretes. Ahir, l’Ajuntament de Tarragona els va notificar que havien d’abandonar de forma imminent l’edifici, a causa que aquest no té garantida la solidesa estructural i suposava un perill per la seva seguretat. 

PUBLICITAT

La notificació del desallotjament es basa en l’informe d’emergència sobre les patologies estructurals d’aquest edifici d’habitatges elaborat pels serveis tècnics d’arquitectura de l’ajuntament. En aquest informe, es declarava l’edifici en estat de ruïna imminent, i es demanava adoptar diferents accions amb caràcter d’emergència. Aquestes accions s’iniciaven amb el desallotjament de tots els ocupants per tal de seguidament dur a terme el tapiat de l’accés a l’escala dels habitatges des de la via pública i l’apuntalament de la totalitat de la finca, des de la planta soterrani fins la quarta. Aquest apuntalament comportarà que l’accés al Teatre Metropol només es farà pel carrer Armanyà. 

A partir d’aquí, s’hauran de dur a terme altres accions amb caràcter urgent, com l’estudi i l’anàlisi integral de tota l’estructura de l’immoble, que posteriorment permetran encarregar un projecte executiu de l’enderroc de l’estructura existent i reforç estructural de les façanes i mitgeres amb els immobles veïns.  

PUBLICITAT