Els treballadors del 112 de Reus iniciaran una vaga indefinida

El sindicat CGT Catalunya ha anunciat aquest dilluns l’inici d’una vaga indefinida, a partir del 21 d’agost, dels treballadors dels centres d’emergències 112 de Catalunya, a Reus i la Zona Franca (Barcelona). Els empleats reclamen un conveni propi –l’actual forma part del conveni de Call Center- i que s’internalitzi el servei, adjudicat fins al maig a Grupo Norte. El conflicte laboral va esclatar quan aquesta empresa va declarar-se en concurs de creditors voluntari i el Govern va iniciar un procés de concessió del servei d’urgència que va adjudicar-se a Ferrovial. Els treballadors van convocar una jornada de vaga per Sant Joan que a la pràctica no va ser efectiva perquè la Generalitat va decretar serveis mínims del 100%.

PUBLICITAT

El concurs de creditors de l’antiga adjudicatària del servei va posar el perill el cobrament de les nòmines de les treballadores i es van iniciar les protestes. La CGT va convocar una vaga per Sant Joan i van impugnar els serveis mínims, del 100%, que els va imposar el Govern.

El comitè d’empresa del centre 112 de Reus i l’ATTC (Associació de Teleoperadors i Telegestors de Catalunya) han demanat sense èxit reunir-se amb el Departament d’Interior i el CAT112 per solucionar el conflicte laboral.

PUBLICITAT