Enxampen un camió carregat amb 60 quilos de marihuana i 41 d’haixix a l’AP-7 al Tarragonès

Els Mossos d’Esquadra enxampen un camió carregat amb 60 quilos de marihuana i 41 d’haixix a Constantí, al Tarragonès. El conductor, un home de 54 anys, ha quedat detingut com a pressumpte autor d’un delicte contra la salut pública i tràfic de drogues. El tràiler anava cap a Itàlia i tenia la droga amagada en un espai habilitat entre la cabina i el remolc.

PUBLICITAT

Una patrulla de trànsit dels Mossos va aturar el camió en el marc d’un control de transports a l’AP-7 i els agents van observar que el camioner no disposava de la targeta de transport ni cap autorització equivalent. A més, els policies també van comprovar que el 4 de desembre el tacògraf del tràiler marcava més quilòmetres dels registrats.

El detingut va manifestar-los que desconeixia on havia carregat els paquets i el material que transportava. Davant les incongruències de les explicacions es van desplaçar al lloc agents de la Unitat d’Investigació de Tarragona i van decidir traslladar el vehicle articulat fins al polígon industrial de Constantí, on buidar i verificar la càrrega. En l’escorcoll del remolc es van localitzar 35 palets amb caixes de cartró buides, algunes de les quals amb paelles i focus de llum. Els Mossos van comprovar que la mida exterior de la caixa del remolc no quadrava amb la mida interior. Llavors va ser quan van descobrir que hi havia un amagatall -d’aproximadament un metre- entre la cabina i el remolc del camió.

Més de 200.000 euros en droga

Els agents van accedir a la part oculta del camió, que estava reforçada amb ferros i material aïllant. Dins d’aquest espai hi van localitzar bosses que contenien paquets de cabdell de marihuana d’un quilogram preparats per a la seva distribució. També hi van localitzar una maleta amb paquets d’haixix al buit amb un pes aproximat d’uns 41 quilos. En total el preu de la droga intervinguda tindria un valor al mercat il·lícit de més de 200.000 euros. Els investigadors van detenir el conductor del camió per tràfic de drogues i aquest divendres ha passat a disposició judicial davant del jutjat en funció de guàrdia de Tarragona. El cas continua obert i no es descarten més detencions.

PUBLICITAT