Es crea a Tarragona un nou tractament contra el càncer

La divisió “farma-biotech” de l’empresa Ecopol Tech ha creat un nou sistema de nanocàpsules que permet dirigir els medicaments directament al tumor. L’anomenat “Ecostratar” permet mantenir l’eficiència del tractament, però reduint l’impacte nociu en la resta de cèl·lules i òrgans del cos.

PUBLICITAT

Aquest projecte ha comptat amb un ajut de prop de 84.000 euros en el marc del programa Nuclis d’R+D Empresarials d’ACCIÓ. Un grup de recerca de la UB vinculat a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge està validant aquest sistema que servirà per al futur tractament de pacients de càncer de pulmó i de mama.

L’empresa, fundada a 2005, s’especialitza en el desenvolupament de polímers biodegradables per micro i nanoencapsulació per a tota mena d’indústries. Segons Josep Rocas, CEO d’Ecopol Tech, “els sistemes d’alliberació controlada de fàrmacs són una proposta molt atractiva, ja que milloren les propietats de fàrmacs ja existents per tal que arribin més selectivament, tot garantint un bon índex terapèutic”.

PUBLICITAT