Es demana 7 anys i mig de presó per apunyalar un home a Constantí

La fiscalia de Tarragona demana una pena de 7 anys i mig de presó a dos germans jutjats per un intent d’assassinat. Els fets van ocórrer a Constantí l’any 2018. Els acusats es van dirigir a la víctima, amb la qual un d’ells hi tenia una disputa pendent. La discussió va pujar d’intensitat i la víctima va clavar un cop de puny a un dels acusats. Acte seguit, aquest va treure una arma de foc. Mentre tots els presents, inclosa la dona de la víctima, intentaven arrabassar-li l’arma de les mans, l’altre germà es va apropar a l’home per l’esquena i li va clavar una ganivetada que el va fer desplomar. La fiscal, però, ha tingut en compte l’entesa a la qual han arribat els dos clans familiars i ho ha considerat com a atenuant de reparació del dany.

PUBLICITAT

L’autor de la ganivetada era addicte a la marihuana i havia estat addicte a l’alcohol. Els dos germans van fugir del lloc i van anar a l’Església Evangèlica per relatar el que havia passat. El patriarca de la zona els va indicar que havien de marxar del municipi per evitar “mals majors” i enfrontaments entre els dos clans familiars. Els acusats van marxar a Girona on, deu dies més tard -el 10 d’octubre del 2018-, es van presentar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra i van ser detinguts.

Segons l’escrit de conclusions finals, “ambdues parts, víctima i acusats, es van sotmetre a la mediació dels patriarques de Reus i Constantí, els quals, després d’escoltar les versions de les parts, van promoure un acord segon el qual els acusats i les seves famílies havien d’abandonar la zona, mentre que la víctima i la seva família seguirien residint a la mateixa zona”. Al seu torn, el clan de la víctima “renuncia a la possible indemnització que els podria correspondre per aquests fets.

PUBLICITAT