Habitatge i Serveis Socials de Tarragona s’uneixen per ajudar les persones desnonades

Fins el proper mes de maig es preveu que a la ciutat hi hagi 46 desnonaments

L’Ajuntament de Tarragona vol fer front a la crisi habitacional i, des d’aquest estiu, les conselleries d’Habitatge i Serveis Socials treballen de la mà per oferir solucions a les persones que són desnonades a la ciutat. Fins el proper mes de maig, es preveu que a la ciutat hi hagi 46 desnonaments a dades de dia d’avui. Tot i això, segurament aquesta xifra s’anirà incrementant, segons apunten fonts municipals. Així doncs, des del consistori s’ha apostat per un treball conjunt de les dues àrees per pal·liar aquesta situació. Aquest treball es materialitza amb un protocol d’actuació que inclou, en primer terme, accions de mediació amb la propietat -ja sigui un petit propietari o un gran tenidor- a fi d’intentar aconseguir un lloguer social.

Pla general del tram alt del carrer López Peláez i del carrer Josepa Massanés, a Tarragona, que l'Ajuntament preveu remodelar. Imatge del 29 de març de 2021.
PUBLICITAT

Fonts municipals remarquen que, en cas que aquesta opció no funcioni, s’obre la via judicial intentant aturar el llançament, a partir dels informes de vulnerabilitat que tramita l’IMSST. Des de l’estiu s’han parat sis desnonaments en via judicial. A més, també es treballa conjuntament amb el Sindicat d’Habitatge de Tarragona i la PAH, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

Des de l’estiu d’enguany s’han adquirit 11 pisos per tanteig que ara estan en procés de reforma. La consellera d’Habitatge, Eva Miguel, ha recordat que “tenim un pressupost d’1,5 milions d’euros provinent del romanent de l’any passat, i tenim la previsió d’esgotar la partida en els propers mesos. Aquest fet ens permetrà aconseguir entre 25 i 30 pisos. Per tant, esperem que també puguem incloure una nova partida al romanent d’aquest any”.

PUBLICITAT