Inauguren la nova planta de tractament de les aigües industrials de Tarragona

La nova planta de tractament de les aigües industrials d’AITASA (Aigües Industrials de Tarragona SA) ha estat inaugurada aquest divendres en un acte presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.

PUBLICITAT

Es tracta de la inversió conjunta més important de la història de la indústria petroquímica de Tarragona, en la qual s’han invertit més de 30 milions d’euros. Prop del 20% de l’aigua consumida al complex industrial ja és regenerada, però la indústria treballa en un projecte per duplicar aquest percentatge i assolir el 40% a mitjà termini.

En la inauguració s’han commemorat els deu anys de la posada en marxa de la planta d’aigua regenerada que compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

AITASA ha aconseguit una ampliació de la concessió de les aigües regenerades, per augmentar el recurs hídric disponible i que es pugui passar dels gairebé 6 hectòmetres cúbics anuals de capacitat actual a 9, la qual cosa permetrà assolir l’objectiu que més del 25% del total d’aigua industrial consumida pel sector químic de Tarragona sigui regenerada.

El següent repte d’AITASA és construir una nova planta de regeneració, en aquest cas d’aigües residuals industrials, per tal que puguin reaprofitar-se i tornar-se a introduir en el cicle d’aigua industrial. Els estudis per convertir aquesta idea en realitat ja estan en marxa.

PUBLICITAT