Intervénen dues tones i mitja de haixix a l’Ametlla de Mar

La Guàrdia Civil ha intervingut prop de 2.500 quilos de haixix en una platja de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). Durant el servei de vigilància costera, els agents van detectar com una narcollanxa intentava apropar-se a terra a la zona de la platja del Torrent del Pi.

Fardells de haixix intervinguts per la Guàrdia Civil en una platja de l'Ametlla de Mar.
PUBLICITAT

Agents especialitzats en la lluita contra el tràfic de drogues de la Unitat de Policia Judicial de Tarragona, així com personal de l’Organisme de Coordinació i Operacions Contra el Narcotràfic (OCON), s’hi van traslladar amb suport dels mitjans tecnològics del Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE). Els dos narcotraficants van ser sorpresos quan descarregaven la droga, repartida en 77 fardells, i van ser detinguts.

Els agents del dispositiu també van intervenir més de 1.000 litres de combustible en 51 bidons i  una furgoneta amb què els traficants pretenien abandonar la zona. Les organitzacions criminals solen proporcionar a les embarcacions combustible suficient per retornar a la costa nord del continent africà una vegada han transportat la droga. 

Investigadors de la Guàrdia Civil han obert una investigació per identificar la resta de persones que van participar en el contraban. Els detinguts han estat posats a disposició del Jutjat d’instrucció número 3 en funcions de guàrdia de Tortosa. 

Segons informa el cos policial en un comunicat, la Guàrdia Civil està incrementant la vigilància a les comarques tarragonines amb l’objectiu de tancar una porta d’accés de haixix a l’estat espanyol i a la resta d’Europa després d’advertir un augment dels intents de tràfic de substàncies estupefaents a la costa catalana.  

PUBLICITAT