Ja es troben més de 700 jocs en català a les botigues tarragonines

Amb motiu de la campanya “I tu, jugues en català?”, el Consorci de la Normalització Lingüística durant la campanya de Nadal va intensificar la venda de joguines en català.

PUBLICITAT

En l’àmbit del CNL de Tarragona (Tarragonès, Baix Penedès, Alt Camp i Conca de Barberà) hi ha 26  establiments adherits que es comprometen a donar visibilitat al seu estoc de jocs en català.

Fins a finals del 2020, el nombre de jocs en català que es poden trobar en el conjunt  d’aquestes botigues arriba a les 723 referències, entre jocs de taula, trencaclosques,  llibres joc i joguets.

Un dels objectius específics és que cada botiga incrementi tant com pugui la seva oferta de jocs en català, cosa que ha passat en la majoria de les botigues.

Per ajudar-los, el CNL disposa del catàleg més complet de jocs en català, amb un total de 1.112 referències. Aquest catàleg s’actualitza permanentment i permet fer cerques per edats  dels destinataris, per fabricants i per tipus de joc.  

De fet, l’any passat, i amb els mateixos objectius generals, la campanya també va produir  vídeos sobre jocs clàssics, com el parxís, el Catan, el Monopoly, els escacs, el  dòmino… Per veure’ls cal anar al canal de la campanya de Youtube.  

Finalment, amb l’objectiu de fomentar el joc i, especialment, el joc en català, la campanya es  manté oberta i ja es preparen activitats per Sant Jordi, pel Dia Internacional del Joc (28 de maig), etc.  

PUBLICITAT