La borrasca deixa més de 60 litres a Tarragona

L’episodi de pluja ja ha deixat a Catalunya més de 20 litres a bona part del territori, des d’ahir a la tarda fi fins aquest dissabte al matí, i nevades de més de 40 centímetres al Pirineu Occidental. Segons dades del Meteocat, les precipitacions més abundants s’han registrat al Camp de Tarragona (amb un màxim de 83,6 litres al Vendrell) i a sectors de l’Alt Empordà, on s’espera que al final del dia es puguin superar els 100 litres.

PUBLICITAT

Pel que fa a la neu, han caigut gruixos d’entre 20 i 40 centímetres, amb una cota que volta els 1.200 metres al sector oriental del Pirineu i Prepirineu. D’altra banda, Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla INUNCAT per fort onatge sobretot al litoral nord del país, amb onades de més de 4 metres.

Al conjunt del país no hi plovia tant des de finals de novembre. La precipitació continua afectant bona part del territori, tot i que va desapareixent del terç oest. La precipitació acumulada entre ahir a la tarda i aquest dissabte a les deu del matí dona xifres no vistes des de fa molts mesos, com els 83,6 litres al Vendrell o els més de 60 en diversos punts de l’Alt Empordà, que aniran a més al llarg de la jornada.

PUBLICITAT