La compravenda d’habitatges segueix creixent a Tarragona

Catalunya és la quarta comunitat de l’Estat on més s’incrementa el nombre d’operacions

PUBLICITAT

La compravenda d’habitatges a Catalunya es manté a l’alça després que el mercat registrés un fort descens arran de la crisi de la covid-19. Durant el mes de setembre, al país s’han tancat 8.396 operacions, un 54,4% més en termes interanuals. Es tracta del setè més consecutiu en què la compravenda d’habitatges puja al país, segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). De fet, Catalunya és la quarta comunitat de l’Estat on més s’incrementa el nombre de compravendes d’habitatge, superada només per Navarra (+68,3%), el País Basc (+55,9%) i Andalusia (+54,9%). Al conjunt de l’Estat, el nombre d’operacions al setembre ha estat de 53.410, un 40,6% més que l’any passat.

Del total de llars comprades a Catalunya, un 82% són de segona mà, mentre que el 18% restant són habitatges nous. Per altra banda, 7,6% corresponen a habitatges protegits, mentre que el 92,4% restant fan referència a habitatge lliure.

Per demarcacions, Barcelona és la que més compravendes ha registrat i la que més ha crescut en termes interanuals. A les comarques barcelonines, el nombre d’operacions ha arribat a 5.494, un 58% més en termes interanuals. A continuació apareix Girona, amb un total de 1.258 compravendes i un creixement del 56,3%. Pel que fa a Tarragona, el nombre de compravendes ha estat de 1.268 (+43,3%), mentre que a Lleida s’han registrat 376 operacions (+41,4%).

PUBLICITAT