La construcció al Camp de Tarragona recupera l’activitat i supera valors del 2008

Optimisme del sector de la construcció a les comarques de Tarragona enguany després d’un increment de l’activitat del 13% l’any passat, respecte del 2021. L’informe del Gabinet Tècnic del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) confirma “una clara tendència de recuperació”.

PUBLICITAT

Els valors de negoci del sector són similars i s’apropen als d’abans del 2008, abans de la crisi de la bombolla urbanística. L’any passat, el nombre d’habitatges nous visats al Camp de Tarragona va ser de 1.202, un 30% més respecte del 2021 i que implica més de 160 milions d’euros d’inversió. L’obra nova residencial s’ha recuperat de la caiguda sobtada que es va produir el 2020 per la crisi sanitària.

A les comarques de Tarragona la feina per als professionals de l’arquitectura tècnica puja per sobre del 12%, respecte a l’any 2021. L’any passat gairebé el 42% del treball d’arquitectes tècnics i enginyers d’edificació van ser certificats d’habitabilitat. Destaca l’increment dels CEE (certificats d’eficiència energètica) i les ITE (inspecció tècnica d’edificis) des de l’estiu de 2022, quan es van obrir les sol·licituds per a la millora de l’eficiència energètica dels habitatges dins dels ajusts europeus coneguts com a Fons Next Generation

PUBLICITAT