La CUP acusa ERC “d’impossibilitar un altre cop” un canvi de govern a Tortosa

Els anticapitalistes lamenten "el tacticisme i les excuses" de Faura per no presentar la moció de censura

La CUP ha acusat el grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Tortosa i el seu portaveu, Xavier Faura, d’actuar amb “tacticisme” en rebutjar presentar la moció de censura a l’alcaldessa, Meritxell Roigé. Per als cupaires, els arguments dels republicans són “excuses” per no fer efectiu i “impossibilitar un altre cop” un canvi al govern municipal, després que no es concretés fa tres anys.

Pla general dels portaveus dels grups municipals i l'alcaldessa en el ple de pressupostos d'aquest dijous al saló de plens de l'Ajuntament de Tortosa. Imatge del 30 de desembre del 2021. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Per al portaveu de la CUP, Sergi Arnau, “ERC perd una nova oportunitat” per fer fora “Convergència/PDeCat/JxTortosa” i ha qualificat el posicionament dels republicans “d’egoisme polític”, fruit “de càlculs electorals” per al 2023 per evitar “projectar el candidat d’un altre partit a l’alcaldia”.Els anticapitalistes s’han mostrat públicament predisposats a afavorir el canvi i a donar “estabilitat” a un possible govern Movem-ERC, amb acords puntuals pressupostaris i programàtics, però sense formar-ne part per no interferir amb possibles acords amb Ciutadans. Ara bé, l’entrada dels taronges a l’equip de govern era una línia roja per als cupaires que no en donarien suport. La CUP ha lamentat que ERC no els hagi contactat per parlar-ne.

PUBLICITAT