La Cursa dels Biberons obre les inscripcions

El Pinell de Brai celebrarà la vuitena edició de la Cursa dels Biberons per les serres de Pàndols i Cavalls. La competició tindrà lloc el 20 de febrer de 2022. Per aquest motiu, el dimecres 19 de gener l’organització ha obert les inscripcions en totes les seves categories.

PUBLICITAT

L’entrada i la sortida de les curses es durà a terme des de l’interior de la Cooperativa Agrícola del Pinell de Brai, també anomenada Catedral del Vi. L’edifici, obra de Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí, és la joia modernista del poble i del territori. D’aquesta manera, els corredors sortiran d’una construcció monumental per endinsar-se en la natura i el paisatge històric que envolta el Pinell de Brai.

D’altra banda, es tracta d’una cursa ambientada en la Batalla de l’Ebre. Durant el recorregut es podran veure trinxeres, refugis i zones estratègiques durant la batalla. I és que la Cursa dels Biberons “pretén ser un recordatori i, alhora, un homenatge a tots aquells que van lluitar (i deixar la vida en molts casos) en aquests paratges pels quals ara gaudim de l’esport i la festa”. De fet, es durà a terme una recreació històrica de la Batalla de l’Ebre en diferents punts històrics d’interès en els diferents recorreguts.

Els participants es poden inscriure en les curses absoluta, junior, juvenil, cadet, infantil, exprés i marxa. Les inscripcions tenen un preu d’entre 14 i 21 euros. Els interessats es podran apuntar a través de la pàgina web fins el 16 de febrer a les 12.00h o quan s’arribi a 500 inscrits en total.​

Totes les modalitats formen part del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre.

PUBLICITAT