La Diputació de Tarragona programa sessions tècniques als municipis per lluitar contra la vespa asiàtica

Amb l’objectiu de difondre sistemes de control i lluita contra la vespa asiàtica, la Diputació de Tarragona iniciarà, el pròxim 29 de gener, una sèrie de sessions informatives virtuals per als municipis de la demarcació. Aquestes s’adrecen a tècnics i càrrecs electes dels ens locals i a membres d’entitats que puguin estar relacionades amb aquesta problemàtica, com ara agrupacions de defensa forestal, associacions de bombers voluntaris, centres excursionistes, caçadors o apicultors. La primera sessió s’ha programat per al 29 de gener (de les 10.00h a les 11.30h) i s’adreçarà als municipis de l’Alt Camp.

PUBLICITAT

En aquestes sessions tècniques s’introduirà els assistents en les principals característiques de la vespa asiàtica (vespa velutina), el seu hàbitat, les zones per on s’estén, les problemàtiques que causa aquesta espècie invasora i com posar-hi remei. També se’ls donarà a conèixer els ajuts de la Diputació per als ens locals per retirada de nius, i se’ls explicarà el projecte Sitmun-vespa asiàtica per al control i seguiment de l’espècie. Les ponències aniran a càrrec de tècnics de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona; del cos d’Agents Rurals, i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

Les pròximes sessions es preveuen dur a terme el 5 febrer, adreçades a la Conca de Barberà; el 12 febrer, al  Baix Penedès, i el 19 de febrer, al  Tarragonès. Per inscriure-s’hi, cal omplir el formulari que es facilita a l’adreça web (http://www.dipta.cat/ca/jornada).

PUBLICITAT