La DO Tarragona s’uneix a la denúncia contra Reserva de la Tierra

La DO Tarragona s’ha unit a la denúncia contra l’empresa vinícola Reserva de la Tierra. La companyia està sent investigada pels Mossos d’Esquadra per presumptes delictes de falsificació, estafa i introducció al mercat d’una denominació d’origen. La denúncia inicial la van presentar els consells reguladors de la DOQ Priorat i les DO Montsant i Terra Alta el passat juliol per una possible falsificació en l’etiquetatge d’ampolles de vi.

Foto: viniscoop
PUBLICITAT

Un registre dels Mossos a la companyia a l’octubre va suposar la confiscació “d’un gran volum d’ampolles amb suposat etiquetatge fals” i rotlles d’etiquetes fraudulents. El digital ‘La República Checa’ ha avançat aquest dijous que l’empresa també hauria falsificat etiquetes de les DO Tarragona i Catalunya.

Segons els investigadors, els vins es comercialitzaven en un circuit legal sota el nom de vint marques pròpies diferents. En el cas de la DOQ Priorat i de la DO Montsant, els vins els adquiria ja embotellats a bodegues d’aquestes denominacions, mentre que en el cas de la DO Terra Alta, els embotellava a les seves instal·lacions, prèvia qualificació dels vins i assignació dels corresponents distintius de garantia.

PUBLICITAT