La FCAC preveu un increment del 20% en la producció d’oli d’oliva a Catalunya

A les comarques de Tarragona auguren creixements de fins al 30%, mentre que a Lleida s’estima un descens del 10%

PUBLICITAT

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu que la producció d’oli d’oliva durant la campanya 2021-2022 a Catalunya creixi al voltant d’un 20% respecte a la temporada anterior, passant de 31.494 tones fins a unes 38.500 tones. La xifra també superaria els registres obtinguts la campanya 2017-2018, quan la producció es va situar prop de les 37.000 tones, segons informa aquest dilluns la FCAC en un comunicat. Per demarcacions, Tarragona es mantindria com la major productora de Catalunya, amb unes 28.000 tones, prop d’un 30% més que l’any passat. Lleida, amb 9.000 tones, es mantindria en segona posició, però amb un descens de la producció del 10% per la falta de pluges.

Per altra banda, les comarques de Barcelona i Girona sumarien unes 1.500 tones, unes xifres molt semblants en comparació a l’exercici anterior.

Segons el responsable de l’oli d’oliva de la FCAC, Antoni Galceran, la campanya d’enguany a Catalunya és “bona”, fins i tot “millor del previst gràcies a l’evolució de les pluges durant el mes de setembre a zones de major producció com el Baix Ebre i el Montsià”.

Des de la FCAC també assenyalen que la producció d’oli d’oliva en els principals països productors pot quedar “molt ajustada o lleugerament inferior a la demanda mundial”. En aquest sentit, estimen que les condicions de mercat i el preu en origen de l’oli d’oliva durant els pròxims mesos “s’hauria de mantenir per a les diferents categories”.

PUBLICITAT