La fiscalia acusa un home de distribuir esteroides anabolitzants a Tarragona

Va fer una cinquantena de comandes, sobretot a Portugal, d'injectables i pastilles il·legals a l'estat espanyol

A judici un home per haver comprat i distribuït a Tarragona esteroides anabolitzants, uns medicaments prohibits a l’estat espanyol. L’acusat va fer nombroses comandes, majoritàriament a Portugal, durant gairebé dos anys. Segons l’escrit de fiscalia, en concret, del 18 de juliol del 2018 al gener del 2020 el processat va rebre a casa seva fins a 50 paquets amb substàncies anabolitzants i medicaments no autoritzats per valor superior als 33.000 euros, que després revenia sense llicència ni permís.

Pla contrapicat de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona, amb el rètol de 'Palau de Justícia' i les banderes espanyola i catalana.
PUBLICITAT

El fiscal defineix l’acusat com un aficionat al culturisme sense cap formació sanitària. L’acusa d’un delicte contra la salut pública i demana una pena de dos anys i tres mesos de presó. El judici se celebrarà properament a l’Audiència de Tarragona. L’acusat feia us d’un mòbil d’un altre home, que no té cap relació amb el cas. Va ser detingut el 15 de juliol de l’any passat, quan havia acabat de recollir dos paquets provinents de Portugal, amb un import de contra reembossament de 1.227,5 i 1.112 euros, respectivament, que van quedar intervinguts per la policia espanyola.

Cap dels medicaments que contenien els paquets està autoritzat a l’estat espanyol, “de manera que la seva comercialització resulta absolutament clandestina, i han estat introduïts a Espanya de forma il·legal”, recull l’escrit de fiscalia. “Constitueix un risc per a la salut de les persones”, afegeix. En el vehicle de l’acusat també s’hi van trobar 1.500 euros en efectiu -benefici de la venda dels anabolitzants.

PUBLICITAT