La Fundació “la Caixa” financiarà la millora de la pràctica clínica dels nadons

La Universitat Rovira i Virgili de Tarragona ha estat una de les entitats reconegudes i premiades amb el finançament de la Fundació “la Caixa” en el la convocatòria 2022 del programa Innovació CaixaResearch Consolidate 2022.

L'investigador del Departament d'Enginyeria Mecànica de la URV, Albert Fabregat, amb els dispositius desenvolupats, aCUP-E (electrodes en un cap de nadó) i EPlacement (sistema de localització a la superfície cranial muntat en un cap de maniquí adult).
PUBLICITAT

El projecte que rebrà aquesta ajuda econòmica es basa en el desenvolupament d’una tecnologia innovadora i puntera que milloraran la pràctica clínica de nadons ingressats a les UCI neonatals. El projecte, liderat per la URV en col·laboració amb l’IISPV, ha estat un dels tres seleccionats en aquesta convocatòria i rebrà fins a 300.000 euros de finançament.

El part i les primeres hores de vida del nounat són un període considerat de risc per patir danys cerebrals, és per això, que detectar els possibles riscos de forma precoç és essencial per aplicar teràpies apropiades i intentar minimitzar-ne els efectes nocius. 

El grup investigador d’aquest projecte ha dissenyat un nou dispositiu específic per a nounats. Es tracta d’un elèctrode avançat i optimitzat que permet el monitoratge continu de la funció cerebral dels nounats durant llargs període de temps -fins a 3-4 setmanes- a les UCI neonatals gràcies al recanvi de gel electroconductor.

Així doncs, amb el finançament obtingut es desenvoluparan alguns aspectes de millora per seguir avançant en aquesta iniciativa que sens dubte tindrà un impuls significatiu gràcies al reconeixement de la Fundació “La Caixa”.

PUBLICITAT