La Generalitat aixeca la suspensió de l’activitat de 3 plantes d’IQOXE

La tecnologia emprada per la instal·lació que pot reprendre l’activitat és diferent a la de la planta accidentada

El Departament d’Empresa i Treball resoldrà aixecar la suspensió de l’activitat que afectava, des de l’accident del dia 14 de gener de l’any 2020, a les plantes de derivats de l’òxid d’etilè i òxid de propilè U-350, U-2500 i U-2360 que l’empresa IQOXE té a la Canonja. La decisió s’ha pres després de comprovar que les instal·lacions compleixen tota la normativa vigent en matèria de seguretat industrial. També s’ha verificat la implementació de mesures addicionals de seguretat. La instal·lació accidentada -que emprava una tecnologia diferent- està desmantellada i no tornarà a operar.

PUBLICITAT

En l’àmbit de les mesures previstes per la normativa, s’ha requerit a l’empresa la reelaboració de l’Informe de Seguretat (document que analitza la instal·lació i detecta els possibles riscos que presenta a partir de les matèries primeres i dels procediments que utilitza) i del Dictamen de Seguretat (document que ha inclòs una inspecció completa de la instal·lació). També s’ha exigit, d’acord amb la normativa, una nova inspecció de tots i cadascun dels equips de pressió de la planta. L’avaluació de l’Informe de Seguretat ha anat a càrrec de diferents empreses externes, mentre que el Dictamen de Seguretat ha estat elaborat per una empresa de certificació.

El Departament d’Empresa i Treball manté obert l’expedient informatiu per tal de determinar les causes de l’explosió de la planta de derivats de l’òxid d’etilè U-3100 que l’empresa IQOXE tenia a la Canonja. La labor efectuada fins al moment ha facilitat la incorporació de millores en la seguretat de l’establiment, i l’expedient se seguirà instruint fins a disposar de tota la informació que es pugui recollir sobre l’accident.

PUBLICITAT