La meitat dels usuaris de Projecte Home a l’Ebre tenen addicció a la cocaïna

L'ONG atén també pacients amb addiccions al joc i a les tecnologies de la comunicació

L’any passat, 39 persones amb addiccions o conductes d’addicció van seguir els programes de tractament continuat de Projecte Home a les Terres de l’Ebre. Gairebé la meitat han demanat ajuda per superar una addicció a la cocaïna durant el 2021. La segona substància amb més addició és l’alcohol (un 33% dels usuaris).

PUBLICITAT

D’altra banda, un 5% de les persones que demanen ajuda a l’ONG, ho fan per addicció al joc o a les tecnologies de la informació i la comunicació. Projecte Home compleix sis anys a les Terres de l’Ebre. El 2015 es va obrir el servei d’atenció a les addiccions. Des de llavors ha atès més de 200 persones amb problemes amb les drogues i també les seves famílies.

L’any passat, Projecte Home va atendre a les Terres de l’Ebre 39 persones amb addiccions, dels quals el 79,4% són homes i el 20,6% són dones. Tenen de mitjana d’edat 38,8 anys. La principal substància per la qual es demana ajuda és la cocaïna (49%) i també l’alcohol (33%). Altres usuaris han demanat suport per deixar el consum de cànnabis (8%), heroïna (3%) i altres drogues (2%).

Els programes de Projecte Home treballen perquè els usuaris acabin amb el consum de drogues i altres conductes de risc i que aconsegueixin la plena reinserció social, recuperin els vincles familiars i socials i tinguin una vida autònoma.

PUBLICITAT