La Xarxa Santa Tecla posa en marxa una Unitat de rehabilitació cardíaca

La Xarxa Santa Tecla ha posat en marxa aquesta setmana una nova Unitat de rehabilitació cardíaca. Ubicada al CAP Llevant de Tarragona, aquesta unitat té com a principal missió ajudar pacients que han patit una patologia cardíaca a recuperar-se al més aviat possible, tant físicament com psicològicament, per tal que puguin reprendre la seva activitat diària.

Xarxa Santa Tecla centre cardiologia
PUBLICITAT

Es tracta d’una unitat interdisciplinària coordinada pel Servei de Cardiologia de la Xarxa Santa Tecla i on tenen un paper cabdal els professionals dels serveis de Rehabilitació, Fisioteràpia, Infermeria, Urgències i la Unitat de Medicina Esportiva.

El programa es divideix en dos. Per una banda, la part d’exercicis físics i, d’altra banda, la de l’educació sanitària i de suport psicosocial. La responsable d’infermeria de la unitat, Mònica Bergadà, assegura que “és molt important que els pacients prenguin consciència dels mals hàbits que els han portat fins aquí i que portin un control dels factors de risc, com el colesterol, el sucre o la tensió”.

Conveni amb el Col·legi de Periodistes

La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent han signat aquest matí un acord de col·laboració que beneficiarà els professionals de la comunicació i el sistema mediàtic del Camp de Tarragona.

El conveni estableix la posada en marxa de diferents iniciatives, entre les quals destaca l’anunci de la creació d’un Premi de Periodisme especialitzat en l’àmbit de la salut, la primera edició del qual s’atorgarà l’any vinent i al qual es podran presentar treballs realitzats durant aquest 2023. L’objectiu és incentivar les informacions de qualitat i la divulgació mediàtica de l’activitat de caràcter sanitari i social que es fa a les comarques del Camp de Tarragona.

PUBLICITAT