L’Aeroport de Reus confia recuperar el milió de passatgers

L’Aeroport de Reus confia recuperar enguany el milió de passatgers de l’any 2019. “Som optimistes, però amb prudència; tots els indicadors són positius i esperem que la recuperació es consolidi aquest any”, afirma el director de l’aeroport, Juan Crespo. La temporada d’estiu va començar el passat 27 de març i finalitzarà a l’octubre. L’aeroport enllaçarà amb 23 destins a sis països europeus, operats per Ryanair, Jet2 i TUI, les mateixes companyies que hi havia abans de la pandèmia. El Regne Unit i Irlanda són els que ofereixen més places. Tot i així, l’operativa encara no està consolidada i l’afluència de passatgers és força escassa, però la majoria dels usuaris asseguren que escullen Reus perquè és còmode i pràctic.

PUBLICITAT

“És molt més fàcil que Barcelona-El Prat, amb els meus pares sempre tenim problemes per trobar-nos i van al pàrquing que no toca“, diu bromejant Xavier Torné, un dels passatgers d’un vol provinent de Dublín, aterrat aquest dimarts a Reus. Aquest manresà porta cinc anys treballant de pastisser a Limerick, a la costa oest d’Irlanda. També turistes britànics i irlandesos estan aterrant aquests dies a l’aeroport reusenc per passar-hi les vacances de Setmana Santa.

La Catherine i la seva família, originaris d’Irlanda, coincideixen que les instal·lacions reusenques són més còmodes i pràctiques. Han decidit allotjar-se a Cambrils, atrets, per l’arquitectura, la platja, el sol i PortAventura. “El meu fill estudia espanyol i volíem que veiés l’ambient d’aquí”, afirma. Són les seves primeres vacances des que va començar la pandèmia. “Ho hem esperat durant molt temps i hem triat Catalunya per relaxar-nos”, afegeix el marit.

Setmana Santa: 155 operacions programades

Durant aquest període l’aeroport té programades fins a 155 operacions, un moviment similar al 2019. “Les previsions d’operativa per Setmana Santa estan alineades amb la consolidació de la recuperació, no podem confirmar el factor de l’ocupació i que sigui plena, però, sent prudents, tot apunta que serà una molt bona Setmana Santa i un molt bon inici de temporada d’estiu, on es consolidarà aquesta recuperació del sector turístic”, diu el director de l’aeroport.

La instal·lació estarà connectada aquest estiu amb sis països: Regne Unit, Irlanda, Polònia, Països Baixos, Bèlgica i Mallorca, l’únic vol nacional, que oferirà Air Nostrum a partir del 14 de juny. Aena desconeix si s’obriran o es cancel·laran rutes. De moment, es manté obert a qualsevol demanda de les companyies. “Les companyies mantenen la confiança en aquest territori, les previsions són molt positives i el seient ofertat és dels nivells del 2019″, remarca Crespo.

Optimisme, però amb prudència

Si el 2019 es va superar el milió de passatgers, el 2020 se’n van registrar 40.000 i el 2021 es va tancar amb 150.000 usuaris. Tot i preveure que serà l’any de la recuperació de l’operativa comercial, el director també ho fa des de la prudència per la pandèmia, la guerra a Ucraïna i el preu del combustible. Sobre la pèrdua del turisme rus i ucraïnès, Crespo opina que ja estava gairebé “desactivat”.

PUBLICITAT