L’alcalde de Vila-seca defensa modificar els estatuts del CRT

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha defensat modificar els estatuts del consorci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) tal com ho indiquen els tècnics i permetre així la tramitació del nou Pla Director Urbanístic que ha proposat la Generalitat.

Pere Segura, Alcalde de Vila-seca
PUBLICITAT

En declaracions a l’ACN, Segura ha expressat “sorpresa” per les acusacions del seu homòleg de Salou, Pere Granados, que aquest dilluns va apuntar que hi havia “connivència” entre Vila-seca i el Govern per canviar la fiscalitat dels terrenys i alhora bloquejar el projecte de Hard Rock. El batlle fins i tot ha concretat que amb el canvi estatutari “Salou hi surt guanyant” en els ingressos fiscals que, segons ha dit, passarien d’un 57% a un 59% en els terrenys dels Complexos Turístics Integrats.

Segura ha comentat que Vila-seca ha estat “molt generosa” amb els plantejaments del nou PDU, “especialment amb les compensacions ambientals”. La proposta de la Generalitat per adaptar el document urbanístic als requeriments de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) passaria, entre altres coses, per incorporar 50 hectàrees al CRT per ampliar la zona de protecció mediambiental i paisatgística. Uns terrenys que es troben en terme municipal de Vila-seca.

“Els tributs locals del CTI es distribuiran segons el percentatge de superfície que estigui en cada terme municipal tal com figuri al text de modificació del PDU que s’està tramitant”, s’apunta en el redactat que s’hauria acordat. Això per Vila-seca no suposa un canvi en la fiscalitat pactada el 2012. De fet, Segura ha explicat que tal com quedarà el CTI “millora la fiscalitat per Salou”, ja que un 59% dels terrenys són al seu terme municipal.

Així, el batlle vila-secà ha sostingut que “no és una qüestió política, és tècnica”. “L’acord polític urbanístic que hi ha necessita algun retoc, i això és una cosa que han de dictaminar els tècnics. Jo com a alcalde estic en aquesta posició perquè crec que les coses s’han de fer ben fetes”, ha expressat. En la seva opinió, les modificacions són per “donar cobertura legal” i “tranquil·litat als inversors”, així com “seguretat jurídica als organismes” que integren el CRT. A més, ha reiterat el seu suport a la inversió que vol fer Hard Rock.

PUBLICITAT