L’arxidiòcesi de Tarragona redueix a la meitat els seus arxiprestats

L’arxidiòcesi de Tarragona ha decidit reorganitzar la seva estructura interna reduint a la meitat, de deu a cinc, el nombre d’arxiprestats. Les noves delimitacions -que sumen 24 unitats pastorals- equivalen a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès, mentre que el Baix Camp i el Priorat configuren un sol arxiprestat, així com la Conca, l’Urgell i les Garrigues n’esdevenen un altre.

PUBLICITAT

Segons ha explicat l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, el canvi els permetrà ser “més eficients” i treballar “en conjunt”. Les parròquies, ha precisat Planellas, ja fa dos anys que treballen de facto sota aquesta nova organització.

L’arquebisbe de Tarragona ha defensat que aquesta reorganització no afectarà l’economia de les parròquies i que aquestes conservaran els seus comptes, però sí que afectarà en la gestió d’algunes activitats com són la catequesi, les celebracions o els serveis de Càritas, entre altres.

D’altra banda, Joan Planellas ha negat que el canvi de remodelació s’hagi produït a conseqüència de la suposada manca de mossens que hi ha al territori. Assegura que els prop de 130 capellans que hi ha actualment “poden portar bé la realitat de la diòcesi”, però afirma que “es pot portar millor amb la col·laboració activa”, fent al·lusió al treball conjunt de les noves 24 unitats pastorals.

PUBLICITAT