L’Associació Si jo puc, tu també #epilep dona 10.000€ per recerca de l’epilèpsia

L’associació Si jo puc, tu també #epilep torna a fer una donació a IDIBELL – Hospital de Bellvitge per fer recerca per millorar la qualitat de vida del la gent amb epilèpsia. Aquesta vegada de 10.000€. Aquests diners aniran destinats a un dos projectes: deteriorament cognitiu associat a Epilèpsia i risc de desenvolupar epilèpsia en pacients que han tingut meningitis o encefalitis.

PUBLICITAT

Fa uns mesos l’Associació ja van fer una aportació al mateix grup d’investigadors i ja han publicat un estudi sobre l‘Aprenentatge verbal i connectivitat de xarxa hipocampal longitudinal en cirurgia d’epilèpsia del lòbul temporal.

La conclusió d’aquest és que les troballes donen suport a la hipòtesi d’una divisió funcional anterior-posterior de la formació de l’hipocamp i de les xarxes cognitives. Les diferències en el patró de connectivitat funcional del DAN i el DMN al llarg de l’eix longitudinal de l’hipocamp poden tenir implicacions en els dèficits cognitius postoperatoris i podrien ajudar a identificar individualment quins pacients tenen més risc de deteriorament cognitiu. El deteriorament de l’aprenentatge verbal segueix sent un efecte secundari important de la cirurgia de l’epilèpsia. Com a resultat, l’assessorament personalitzat basat en la connectivitat de la xarxa estatal en repòs podria ajudar en la presa de decisions.

PUBLICITAT