Les obres per evitar inundacions al barri de la Salut de Salou començaran aquest any

La Generalitat hi destina més de 8 MEUR i es canalitzarà el barranc de Barenys

Les obres per evitar inundacions al barri de la Salut de Salou està previst que comencin abans d’acabar l’any. La Generalitat ja ha adjudicat els treballs per valor de més de 8 MEUR i està previst que durin un any i mig. El projecte preveu que en el tram final del barranc de Barenys -que creua el barri de la Salut- s’hi instal·lin quatre calaixos prefabricats soterrats per afavorir la sortida de l’aigua cap al mar.

Pla mitjà d'un dels carrers del barri de la Salut de Salou, ple d'aigua després del desbordament del barranc de Barenys. Foto del 22 d'octubre del 2019.
PUBLICITAT

El Govern, a través d’Infraestructures.cat, ha adjudicat els treballs que finançarà l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Les obres s’han dividit en dos lots i les executaran les empreses Lantania i Copcisa, per valor de 3,1 MEUR i 4,5 MEUR –sense IVA-, respectivament. Així, l’import global ascendirà a més de 8 MEUR. El projecte contempla que un cop s’hagin enllestit els treballs el barranc de Barenys tindrà una capacitat de desguàs de 140 metres cúbics per segon des del vial fins el mar.

Així doncs, aquests dos lots fan referència als dos trams del barranc que s’adequaran. El primer és el que afecta el tram final, entre la via del ferrocarril i el mar, amb la canalització subterrània. Les obres començaran amb l’enderroc d’alguns habitatges que ja han estat expropiats i posteriorment es farà la canalització. El segon és el que va de la via de tren fins al vial de Cavet, i en aquest àmbit l’aigua circularà en superfície.

Pere Granados, alcalde de Salou, qualifica les obres “d’emergència total” i afirma que quan s’acabin “s’elimina qualsevol tipus d’inundació al barri de la Salut”. De fet, la problemàtica s’arrossega des de fa dècades. En la memòria del projecte de canalització, es reconeix que “l’amplada de la llera del barranc de Barenys, prèviament a la sortida al mar, està constreta”.

PUBLICITAT