L’OBC i l’Orquestra del Liceu, de ruta al territori al febrer

L’orquestra del Gran Teatre del Liceu i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sortiran de gira simultàniament aquest mes de febrer per dur la seva música fins a Lleida, Tarragona, Girona, Manresa i Reus.

Detall d'una violinista durant l'assaig de l'OBC al Bunkamura Orchard Hall abans del concert d'aquest dimecres 24 de juliol de 2019 (HORITZONTAL)
PUBLICITAT

En temps de restriccions com el confinament municipal el Departament de Cultura impulsa i finança la iniciativa amb 75.000 euros, per fer possible que els habitants d’aquestes cinc ciutats gaudeixin amb els concerts de les dues orquestres nacionals.

La del Liceu, amb direcció de Marc Minkowski, actuarà a Girona, Reus i Lleida el proper cap de setmana, mentre que l’OBC, amb Alexander Liebreich a la batuta, ho farà els dies 27 i 28 de febrer a Tarragona i a Manresa, respectivament.

El primer concert de la gira, a càrrec de l’Orquestra del Liceu i amb direcció de Marc Minkowski, tindrà lloc a l’Auditori de Girona aquest divendres 5 de febrer.

El dissabte 6 de febrer es farà al Teatre Fortuny, i el diumenge 7 de febrer, a Lleida, a l’Auditori Enric Granados. El programa d’aquests concerts consta de la simfonia ‘Júpiter’, la darrera que va compondre W.A. Mozart, i la ‘Patètica’ de P.I. Txaikovski.

Els concerts de l’OBC, a càrrec del director Alexander Liebreich, se celebraran el 27 de febrer a Tarragona, i el 28 de febrer al Teatre Kursaal de Manresa, amb un programa que posa l’accent en el patrimoni musical català.

Tot plegat, vinculat a les commemoracions oficials de l’Any Gerhard i l’Any Manén, i amb una de les veus catalanes amb més projecció internacional, la mezzosoprano Anna Alàs i Jové, en el seu debut amb l’OBC.

En complicitat amb el Liceu, L’Auditori i diversos equipaments locals, el Departament de Cultura ha tirat endavant aquesta iniciativa en aquest moment per considerar que, davant la situació de dificultat de la cultura en temps de pandèmia, “és més necessari que mai reforçar el teixit cultural del país”.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, considera que aquesta és una iniciativa “molt rellevant per la cultura i el territori en aquests moments d’especial dificultat

L’aportació pública extraordinària per sufragar el cost dels concerts de les orquestres lluny de les seves respectives seus habituals és de 75.000 euros, és a dir, 15.000 euros per concert.

Aquesta iniciativa compartida comença aquest any 2021, però està previst que tingui una continuïtat en temporades properes, amb la finalitat d’apropar les orquestres simfòniques nacionals a tot el territori i, alhora, cooperar amb altres administracions públiques que presten serveis a la difusió artística i a la promoció cultural.

PUBLICITAT