Nou edifici d’atenció a joves víctimes d’abusos sexuals a Tarragona

El nou edifici de la Barnahus, el servei d’atenció a infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals a Tarragona, s’ha començat a construir aquest dimarts. Les obres estan previstes que s’enllesteixin el pròxim setembre, quan es traslladarà el servei a les noves instal·lacions, situades al Complex Educatiu, a pocs metres de l’actual emplaçament.

Sala d'atenció a les instalacions de la Barnhaus a Tarragona
PUBLICITAT

El nou espai serà de fusta i tindrà l’aspecte d’una llar perquè els infants i les seves famílies el reconeguin com un espai “amigable”, que els proporcioni seguretat i confiança. L’edifici també cercarà l’eficiència energètica i disposarà de plaques solars i aprofitament d’aigües residuals.

La Barnahus, que va entrar en funcionament l’any 2020 a Tarragona, és un servei únic i pioner a tot l’Estat. Agrupar en un mateix espai tots els recursos que intervenen en un cas d’abús sexual infantil i permet reduir les avaluacions i entrevistes gràcies a la coordinació d’equips multidisciplinaris. D’aquesta manera, s’evita revictimitzar els menors. Durant l’any passat, es van atendre 171 infants i adolescents. El Departament de Drets Socials té previst posar en marxa tretze centres més d’aquestes característiques arreu de Catalunya.

PUBLICITAT