Nou municipis de la Conca de Barberà rebran aigua del riu Ebre

Nou municipis de la comarca de la Conca de Barberà rebran aigua del riu Ebre a causa de la pròrroga d’un protocol de col·laboració per al subministrament per mitj del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), segons informa el Consell Comarcal.

PUBLICITAT

Ja es va signar el conveni al febrer de 2021 i ara, amb aquesta aprovació, s’amplia fins al desembre del 2023. Aquest protocol de col·laboració permetrà, a través de la connexió entre el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i Sarral-Forés, millorar la qualitat i la quantitat d’aigua que arriba aquests municipis que fa anys que pateixen mancances en l’abastament d’aigua potable per al consum dels seus habitants, sigui per la seva escassetat o per la baixa qualitat de què tenen disponible.

El projecte consta de tres fases, la primera es farà durant aquest any 2022 i les següents en els anys successius (2023 i 2024).

La primera fase té un pressupost de 4.100.000 euros i compta amb el finançament més important de l’Agència Catalana de l’Aigua, i també de la Diputació de Tarragona i els municipis beneficiats.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà serà l’encarregat de l’execució de les obres i de la gestió del servei un cop executades.

PUBLICITAT