Nova prova de sistema d’alertes de telefonia mòbil el 12 d’abril

Protecció Civil tornarà a provar el sistema d’alertes de telefonia mòbil el pròxim dimecres 12 d’abril a partir de les 11 del matí a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès. Tots els dispositius que es trobin en aquesta àrea i disposin de cobertura mòbil rebran un missatge indicant que es tracta d’una prova del sistema.

PUBLICITAT

Per primera vegada a la demarcació, l’enviament dels missatges es farà des de Protecció Civil ja que el govern espanyol va traslladar aquesta competència a la Generalitat. El 12 d’abril es realitzarà una prova, no un simulacre. Per tant, la població només haurà de comprovar si ha rebut el missatge, però no s’haurà de confinar ni dur a terme cap tipus d’acció. En cas real d’emergència, la persona que rep l’alerta hauria de seguir les instruccions que es detallen al text del dispositiu.

La directora de Protecció Civil ha assegurat que cal “testar” aquesta eina per després traslladar a l’Estat les “millores” corresponents. En aquesta línia, després de la prova, la ciutadania podrà fer una enquesta anònima on es recullen qüestions com si l’usuari ha rebut la prova d’alertes, el nombre de missatges, l’idioma o el sistema operatiu del telèfon mòbil, entre d’altres.

PUBLICITAT