Pagesos denuncien l’escalada de preus dels carburants davant de Repsol

Prop d’una trentena de tractors i cotxes particulars han fet aquest dilluns una marxa lenta des del Morell i fins a la indústria Repsol a Tarragona per denunciar l’escalada de preus dels carburants i fertilitzants. Després de recórrer els dos quilòmetres de distància que separen el municipi de la indústria, els tractors s’han plantat davant les oficines de Repsol i han bloquejat un curt tram de carretera que dona accés al complex.

Un tractor d'Unió de Pagesos davant el complex petroquímic de Repsol a Tarragona Data de publicació: dimarts 26 d’abril del 2022, 12:40 Localització: El Morell Autor: Gerard Vives
PUBLICITAT

Unió de Pagesos calcula que el cost del gasoil ha pujat el darrer any un 215% i retreu els beneficis de Repsol, amb refineria a Tarragona, de 2.499 milions d’euros. La protesta, que s’emmarca en la campanya de mobilitzacions amb el lema ‘La pagesia diu prou’, està previst que s’allargui fins a la tarda.

La tractorada ha començat a les deu del matí des del nucli urbà del Morell (Tarragonès) i s’ha aturat a mitja carretera T-750 on s’hi troba el complex industrial de Repsol Química, les seves oficines i el vial d’accés cap a la refineria de la petroliera. El sindicat estima que el cost del gasoil B ha pujat el darrer any un 215% -i que ja vindria d’un increment del 95,8% el gener del 2021.

Els pagesos contraposen aquest escenari amb el fet que Repsol, amb l’única refineria de petroli existent a Catalunya, ha fet públic que els seus beneficis de l’any passat van assolir els 2.499 milions d’euros, xifra rècord dels darrers anys. “Per això la mobilització l’hem situat aquí: és punt estratègic”, afirma Pere Guinovart, coordinador territorial del sindicat al Camp de Tarragona.

PUBLICITAT