PIMEC decideix nou president entre Cañete i Barrios

Les petites i mitjanes empreses associades a la patronal PIMEC escullen aquest dimarts nou president, després de la renúncia de Josep González.

Els candidats a la presidència de PIMEC, Antoni Cañete i Pere Barrios, en un muntatge fotogràfic (horitzontal)
PUBLICITAT

Per primera vegada en la seva història, hi ha dues candidatures que s’enfronten: Activisme empresarial, promoguda per l’actual secretari general i mà dreta de González, Antoni Cañete; i la d’Eines Pimes, amb suport de l’ANC, i liderada per Pere Barrios.

Els col·legis electorals estan oberts entre les 10 del matí i les 5 de la tarda a les seus de la patronal a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Manresa. Els resultats s’anunciaran cap a les 7 de la tarda, un cop s’hagi fet el recompte. Durant la campanya, Barrios ha acusat l’actual direcció de la patronal d’afavorir la candidatura “continuista” de Cañete.

De fet, dilluns Eines Pimec va presentar al·legacions a la junta electoral de la patronal per denunciar “manca de seguretat jurídica, desigualtat i irregularitats”. El candidat independentista a presidir PIMEC va dir que no impugnava els comicis en sí, sinó que demanava una investigació i una resposta a la junta electoral. 

Durant la campanya, Barrios ha dit que, sota el lideratge de González, PIMEC ha estat “acomplexada” i que ell vol que l’organització ajudi als empresaris i no sigui només “una gestoria”.

També ha reivindicat que PIMEC ha de tenir tota la representació empresarial, i no compartir-la al 50% amb les grans empreses de Foment. 

Per la seva banda, Cañete ha assegurat que Pere Barrios “desconeix” la realitat empresarial i pretén “instrumentalitzar” PIMEC per la causa política independentista.

En el seu acte final de campanya, Cañete va dir que el seu model és el de posar les petites i mitjanes empreses i autònoms al “pont de comandament” i apostar per un “capitalisme inclusiu”. 

El candidat d’Activisme Empresarial ha admès “tristor” perquè, segons ell, la campanya de Barrios té “una finalitat diferent” a la d’ajudar els empresaris.

En aquest sentit, Cañete ha defensat que a la seva candidatura “hi cap tothom” i no se li pregunta a ningú per les afinitats polítiques. 

PUBLICITAT