Port Tarragona s’adhereix a la xarxa RESCAT de Catalunya

Aquest dijous, 3 de febrer, ha tingut lloc la signatura del conveni d’adhesió del Port a la Xarxa RESCAT en el marc d’una visita institucional al Port de Tarragona, per part del Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep M. Cruset, a la seu de la Policia Portuària del Port de Tarragona, situada a prop del Barri Mariner del Serrallo.

PUBLICITAT

La formalització del conveni amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per a l’adhesió del Port de Tarragona a la Xarxa RESCAT de radiocomunicacions i d’emergències i seguretat de Catalunya, representa una millora en la connectivitat en casos d’emergències amb els equips intervinents de la Generalitat de Catalunya.

El Port Tarragona invertirà 250.000 euros i s’integrarà així en el sistema de comunicacions d’emergències emprat per les administracions de tota Catalunya i millora així la interlocució i la coordinació amb els cossos de seguretat i emergències dependents del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que “la xarxa Rescat és imprescindible en la gestió de la seguretat i les emergències a Catalunya, perquè proporciona cobertura a nuclis de població, entorns rurals o infraestructures clau, i el Port de Tarragona n’és un bon exemple. Amb aquesta adhesió, el Port millora la seva coordinació en la gestió de situacions d’emergència amb els mateixos canals que tots els cossos de seguretat i emergències del país”.

PUBLICITAT