Prop d’una seixantena d’actes en l’Any Ferrater a Reus

Reus ha programat prop d’una seixantena d’actes amb motiu de l’Any Ferrater 2022. La capital del Baix Camp acollirà la gala inaugural d’una celebració compartida amb Barcelona -on s’hi farà l’acte central- i Sant Cugat -la cloenda. L’acte d’inauguració institucional tindrà lloc el pròxim dimarts 22 de febrer a les vuit del vespre al Teatre Bartrina.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en la presentació dels actes amb motiu de l'Any Ferrater, a la sala de premsa de l'Ajuntament. Dijous 17 de febrer del 2022, 14:20. Autor: Núria Torres
PUBLICITAT

En el decurs de l’espectacle, que tindrà entrada gratuïta amb prèvia reserva, es recitaran versos i textos i es podran veure imatges inèdites relacionades amb Gabriel Ferrater. També hi prendran part el poeta Enric Casasses, i Barbara Kusa i Feli Gasull, que faran una intervenció poeticomusical. L’Ajuntament de Reus fa una crida a la implicació col·lectiva d’entitats de la ciutat.

Entre els principals actes destacats, hi haurà la segona convocatòria del premi de Narrativa Ciutat de Reus, el cicle de programació contemporània Paradigmes o la caminada Reus-Alcover prevista per a aquest diumenge dia 20 de febrer i organitzada per Reus Esport i Lliure. “Serà un any profitós per a tothom, no sols per als entesos”, ha afegit el regidor Daniel Ferrater.

A banda de la gala inaugural de l’Any Ferrater al Bartrina, impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes, es farà una activitat extraordinària al voltant del poeta el pròxim mes, en concret el 21 de març, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, que inclourà la traducció d’un poema de Ferrater a més de vint llengües del món.

PUBLICITAT