Protecció Civil activa l’alerta VENTCAT per previsió de fortes ratxes de vent

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes ratxes de vent. L’SMC preveu que l’episodi de vent comenci la propera matinada però s’intensificarà durant la jornada. Aquestes podran superar les ratxes màximes de 72 km/h a tota la zona del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, i al Segrià. Es preveu que les ratxes més fortes de vent afectin especialment les comarques de Alt i Baix Penedès i l’Anoia. A la zona afectada bufarà vent de component oest.

PUBLICITAT

Diumenge i fins dilluns al migdia, el vent afectarà el Pirineu i el Solsonès. També s’esperen ventades al Baix Camp, però concentrades diumenge des de la matinada fins al migdia. L’SMC també espera afectació per fort vent dilluns a les comarques de Baix Ebre i Montsià. Les superacions seran a cotes altes amb vent de component nord.

A nivell preventiu i en àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Especialment, cal vigilar les decoracions nadalenques i, si no es pot garantir la seva subjecció, és millor retirar-les. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

PUBLICITAT