Repsol acull una formació contra incendis de darrera generació

El complex industrial de Repsol ha acollit una formació especialitzada en tècniques contra incendis de darrera generació. El curs és fruit de la col·laboració de Repsol amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i s’ha desenvolupat durant tres jornades. La formació s’ha centrat en l’extinció d’ncendis, tant en procediments teòricscom en qüestions tècniques en referència als materials més adequats per controlar-los, o els diversos tipus d’escumògens i les seves utilitats.

Bombers Repsol
PUBLICITAT

Es tracta d’un curs molt especialitzat que ha inclòs la realització d’un exercici pràctic,en el qual s’ha simulat l’incendi d’un tanc de cru i hi han intervingut efectius delsBombers propis de Repsol, del Parc Químic, de l’Ajuntament de Barcelona i de laGeneralitat, així com personal procedent del complex industrial de Repsol a Sines (Portugal). El simulacre s’ha localitzat al Parc Contra Incendis i a un tanc de cru de la zona de refinament, a La Pobla de Mafumet. Cal destacar la col·laboració del cos de bombers de l’Ajuntament de Barcelona que hi ha participat amb dos vehicles especialitzats en aquest tipus d’operacions.

Més enllà d’aquest exercici pràctic, la companyia realitza simulacres d’emergència amb diferents objectius. D’una banda, el d’entrenar a les persones més directament involucrades en les tasques de seguretat i lluita contra incendis. De l’altra, el de recordar al personal les seves tasques, funcions i accions en un cas d’emergència.

PUBLICITAT